Úvod

Kapitán Nykodým: Chce to aspoň trochu soutěživosti

publikováno 22.04.2020

Před plánovaným startem jarní sezony si ho mužstvo zvolilo jako nového kapitána SK Třebívlice. Kvůli takřka celosvětové hysterii kolem koronaviru však Matěj Nykodým tým s kapitánskou páskou na pažit ještě nepřivedl a zatím se mu to hned tak nepoštěstí. Zato mohl v klidu přemítat o aktuální situaci týmu.

Matěji, mužstvo si tě zvolilo jako nového kapitána. Co to pro tebe znamená?

"Když budu upřímný, radši bych viděl jako kapitána někoho z místních kluků, kteří už mají za Třebívlice odkopáno víc. Samozřejmě mě ale potěšilo, že mi dali kluci důvěru. Znáte to - doufám, že důvěru ve mě vloženou nezklamete." (smích)

Bohužel v současné době nemůžeš vést tým na hřišti, jarní část sezony byla zrušena. Mrzí tě to hodně?

"Ze zrušení jarní části jsem celkem dost naštvanej, ale nedá se nic dělat, nařízení jsou holt nařízení."

Tím spíš, že po dlouhé zimní pauze se všichni těšili na trávník a teď si nemůžete jít ani zakopat, je to tak?

"Pauza v zimě byla dlouhá, to je fakt, ale měli jsme to dobře nastavený - zimní přípravu, přáteláky apod . V hale se nás scházelo dost, tak je tím vetší škoda, že to nemáme jak prodat v zápasech. Kluci aspoň jeden přátelák stihli, ale já jsem na něm kvůli nemoci nebyl. Navíc naše hřiště vypadá po rekonstrukci a revitalizaci opravdu nádherně a je fakt škoda, že jsme si tam na jaře ještě nekopli a v mistráku už ani nekopneme."

Po podzimu jsme byli na čtvrtém místě. Hrající trenér David Bedecs mluvil před vypuknutím celého toho blázince o ataku prvních příček tabulky. Jak jsi viděl týmové ambice ty?

"S Davidem se celkem shoduju na myšlence držet horní příčky, hráče na to máme a o hřišti jsem už mluvil. Myslím ale, že s postupem neni kam spěchat. Uvidíme, jak bude vypadat příští sezona."

Ta snad začne již v normálním režimu. Jak se udržuješ během nucené přestávky v rámci omezených možností ve formě ty osobně? 

"Musím se přiznat, že nijak extra. Zatím totiž nebylo ani moc možností. A já na běhání moc nejsem." (smích)

Individuální příprava navíc nemůže nahradit společné tréninky a už vůbec ne zápasy. Co s tebou dělá pomyšlení na letní přáteláky, které se snad již budou moci hrát?

"Těším se na ně hodně, aspoň trochu soutěživosti to už chce, přece jen proti soupeři se každý víc kousne, aspoň by měl."

Může současná mizérie být užitečná aspoň v tom, že do nové sezony půjdete o to víc nažhaveni?

"Abych řekl pravdu, tak v to dost doufám, že se do toho všichni vrhneme s plným elánem. Snad se tak dlouhá pauza neprojeví na někom negativně, ale to myslím, že nehrozí. Vždyť kdo by se netěšil na to naše hřiště a hlavně po zápase na pivko do hospůdky." (úsměv)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 56656
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Po skvělém výkonu celého týmu zůstávají tři body doma!
Po skvělém výkonu celého týmu zůstávají tři body doma!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz