Úvod

Trenér Bedecs: Po Lovosicích jsem věřil, že na jaře už neprohrajeme

publikováno 02.07.2019

Ohlédnutí za úspěšnou sezonou, v níž fotbalisté SK Třebívlice obsadili v REMAX MK III. třídě - skupina A krásné třetí místo, zakončíme rozhovorem s hrajícím trenérem Davidem Bedecsem, jehož optimistické předpovědi se naplnily měrou vrchovatou.

Davide, před jarem jsi se netajil optimismem. Snová část sezony bez porážky v normální hrací době ti dala zapravdu, co říkáš?

"Na schůzi s vedením jsem jasně prohlásil, že vybojujeme třetí místo. To se splnilo a jsem na to hrdej. Start jara byl velmi těžký,  nejtežší týmy jsme měli na začátku a kluci ukazali, že mají na to být v top trojce. Zápas s Úpohlavy byl jasným důkazem. Lovosice byl těžce vybojovanej zápas, hlavně obrana si zaslouží pochvalu, nikdy jsem neviděl Fugyho s Jirkou tolik běhat. :-D Gólika jsem tam pro Matěje Nykodýma zařídil já, chválím se. :-D Pak už to byly jen formality. Sice bylo pár těžkých zápasů, ale vše jsme tak nějak zvládli. Jediný náš problém vidím v zakončování. Na počet šancí, které máme, dáváme strašně málo gólů. Zápas s Býčkovicemi byl jasným důkazem naší střelecké letargie... dát jim z množství příležitostí čtyři góly, tak neřešíme penalty. I když díky kanonádě proti Podsedicím i Libochovanům jsme nakonec dosáhli slušné hranice 70 gólů."

Přesto, nepředčil zisk 30 bodů bez porážky v normální hrací době i tvoje očekávání?

"Upřímně jsem čekal, že nás Lovosice porazí v základní hrací době. Přece jen jejich mladý tým a velké hřiště jsou pro soupeře problém. Po tomhle zápase jsem klukům věřil, že všechno už ubojujeme a neprohrajeme, a tak se stalo."

Kdo z hráčů na tebe udělal během jara největší dojem?

"Celý tým hrál výborně. Jak říkám furt a budu to tvrdit dokola. Pokud kluci budou chodit na zápasy, tak v naší momentální sestavě můžeme hrát okres střed tabulky. Celý tým hrál skvěle, i náhradníci. Nová posila Máca Šamun nám dal jistý klid ve středu hriště a jeho příhrávky mají myšlenku , hlavně je to skvelej kluk a ihned zapadl do týmu! :-) Nicméně pokud mám chválit, tak trio našich běžců Petr Boháček, Karel Svoboda a Matěj Nykodým mají můj největší obdiv. Devadesát minut na hřišti běhají a makají pro tým. Kdybych měl volit nejlepšího hráče jara, tak je to Matěj. Jeho bojovnost je neskutečná a hlavně zařídil důležité góly. Pokud hraje, tak máme vždy velkou šanci na výhru."
 
Neušilo si mužstvo na sebe bič pro další sezonu, kdy se bude očekávat navázání na výborné jarní výsledky? 

"Jak jsem řekl, pokud budeme chodit v plné sestavě, nikdo se nebude urážet za počet minut na hřišti, tak jsme jeden z kandidátů na postup. To je náš cíl v další sezoně."

Počítáš s doplněním a posílením mužstva zejména s ohledem na to, že se soutěž sestupem několika týmů z okresního přeboru určitě zkvalitní?

"Těším se na nové týmy, ale nemyslím si, že to bude nějaký velký oříšek. Zkvalitnění naší soutěži jen prospěje. Posílení týmu již proběhlo. Sehnal jsem mladého gólmana, který projevil zájem u nás hrát. Další novou tváří je univerzální hráč Sváťa Válek z Lovosic, který chtěl u nás hrát už na jaře, ale práce mu to nedovolila. Osvědčil se již na dvou turnajích, kde patřil k nejlepším hráčům. Vidím v něm sebe před 10 lety. :-D Vlastně jsem také posilou. (smích) Koleno mi drží, tak uvidím, zda se někde uchytím. Osobně to vidím na obranu, kterou jsem hrál v dorostu. V neposlední řadě bude zbraní naše nové hřiště, za které děkuji starostovi Třebívlic. Náš herní styl měníme a rovnější a travnatější hřiště určite bude velkým přínosem."

Jak bude vypadat letní příprava?

"Začali jsme hned po konci sezony. Zúčastnili jsme se turnaje v malé kopané, kde jsem byli nejlepší, ale bohužel nám nevyšel jeden zápas a skončili jsme třetí. Na turnaji v Kozlech jsme získali první místo v suchým triku. Domácí tým z lounského okresního přeboru nechápal, že hrajeme jen třetí třídu. Trénovat začneme tři týdny před startem sezony. Rád bych to spojil s Podsedicemi, které nám poskytly azyl na konci uplynulého ročníku. Pojedeme na dvoudenní soustředění, kde sehrajeme dva přípravné zápasy. Potom chceme absolvovat další dvě utkání a pokud se naskytne možnost nějakého turnaje v malé kopané, tak si pojedeme zahrát. Znovu chci poděkovat za celou sezonu. Osobně si myslím, že tady začínáme tvořit dobrou partu kluků, která má na to vybojovat okres!!! Dokopná ve formě zábavy byla skvělá, budeme v tom pokračovat. Cenu pro nejlepšího hráče získal Karel Svoboda, střelce Martin Čtvrtník a fanouška roku pan Zedek z Děčan, který nechyběl na žádném zápase." 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 56656
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Po skvělém výkonu celého týmu zůstávají tři body doma!
Po skvělém výkonu celého týmu zůstávají tři body doma!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery