Úvod

Trenér Bedecs: Postup? Osobně bych bral páté místo

publikováno 09.03.2019 (aktualizováno 02.07.2019)

Start jarní části III. třídy se kvapem blíží. SK Třebívlice do ní půjde z šestého místa se ziskem 23 bodů. Premiéru si odbude v sobotu 23. března na hřišti posledních Prackovic. "Očekávám, že po jasné převaze dáme minimálně pět gólů a ideálně žádný neinkasujeme," říká směle trenér David Bedecs.

Davide, vraťme se ještě k podzimu. Jak hodnotíš výkony a výsledky mužstva z pohledu umístění a bodového zisku?

"Co se týče výkonů, tak jsem celkově nadmíru spokojený. Góly dává celý tým a nejvíc asistencí má obránce Bertík Seifert, který se mimochodem velmi dobře adaptoval na novou pozici. Mužstvo má konečně nějaký směr, cíl a na hřišti není jediný hráč, který by nebojoval celý zápas. Zato umístění mohlo být určitě lepší. Nejvíce mě mrzí ztráta s Křesínem, kde jsme objektivně byli jasně horší. Projevila se tam absence Lukáše Lodeho, který by to na hřišti vyburcoval. Prohra s Velemínem bylo jen další brutální fiasko ze strany rozhodčího Doška. Přál bych si, aby nás tento pán již nikdy nepískal..."

Co ti na podzim udělalo největší radost a naopak tě nejvíce rozladilo?

"Potěšila mě hlavně podpora celého vedení SK Třebívlice a našich skalních fanoušků. Kluci mě začali, aspoň v to doufám, trošku respektovat nejen jako spoluhráče, ale už i jako trenéra. Jak jsem už říkal, největší radost mi udělal týmový duch, který jsem za tři roky, co tu působím, necítil. Hlavně se v kabině pročistil vzduch od pár individualit. Asi všichni víme, o kom je reč, ale víc se k tomu už nechci vracet... Jako trenérovi mi nejvíce vadí časté absence hráčů, ale bohužel ne pro každého je fotbal o víkendu na prvním místě . Dále mě mrzí pomluvy místních kritiků a také výkony některých rozhodčích. O utkání ve Velemíně jsem už mluvil, podobné to bylo třeba doma s Vchynicemi."

Jak probíhá příprava na blížící se jarní část soutěže?

"Musím říct, že je dost špatná... Bohužel máme tu nevýhodu, že u nás je hodně kluků přespolních a většina z nich navíc pracuje na směny nebo v Německu. Účast je pak malá a chuť ostatních trénovat v pár lidech opadá. Tréninky v hale jsou jen na rozehřátí a dotek s balónem. Doufám, že přípravné zápasy se povedou a vymyslíme řešení, jak zvýšit účast na trénincích. Budeme uvažovat o spojené přípravě s jiným mužstvem."

Můžeš přiblížit změny, ke kterým v týmu došlo během zimní přestávky? Podařilo se hráčský kádr vhodně doplnit?

"Náš nejlepší střelec Martin Čtvrtník je bohužel po operace prstu na noze a pro jaro tak zřejmě zůstane mimo hru. Byli jsme nuceni sehnat útočníka a náhradu do zálohy za mě a Matěje Nykodýma, který často chybi. Proto jsme získali Marcela Šamuna z Mostu. Je to super hodnej kluk, znám ho od přípravky a celé mládí to byl můj rival. Je dobrej na balónu a velkej bojovník. Doufám, že se projeví jeho starty za Teplice a ukáže nám, co v něm je. Dále jsme přivedli Michala Kabáta, který s námi chodí do haly a patří tam mezi nejlepší. Doufám, že se prosadí jako přímá náhrada do útoku za Martina."

S jakými cíli půjde mužstvo do jarní sezony a co od ní očekáváš?

"Kolují tu fámy, že se chceme pokusit o postup. Osobně si myslím, že je to hloupost, ale cíl je jasný - získat co nejvíce bodů a atakovat přední příčky tabulky. Doufám, že se sehrajeme a další sezonu to bude ještě lepší."

Plány jsou jedna věc, ale skutečnost může být jiná. Vzhledem k reorganizaci krajských soutěží letos ze III. třídy sestoupí až pět týmů. Nemáš z toho přece jen trochu obavu?

"Osobně se nebojím, že bychom spadli. Popravdě řečeno jsem nad tím ani nepřemýšlel. Redukcí kraje se ale určitě do budoucna zkvalitní okresní soutěže. Pevně doufám, že se zlepší i výkony rozhodčích, které jsou mnohdy katastrofální. Ale to bych se zase musel jen opakovat..."

Počítáš po loňské operaci kolena v nejbližší době s návratem na trávník nebo nadále zůstaneš jen v trenérském křesle?

"Tak v hale už kulhám (smích)... Chodím běhat, posiluju nohu. Koleno drží, ale můj problém je v úponech a hybnosti šlach. To mě zatím limituje. Fotbal miluju, mám rád Třebívlice, proto jsem vzal nevděčnou roli trenéra. V jarní části bych rád zasahoval do hry maximálně jako střídající hráč, ale uvidíme, zdraví je pro mě přednější."

S čím by jsi byl po posledním jarním kole ty osobně spokojený?

"Budu rád, když skončíme do pátého místa. Přeju si, aby si každý uvědomil, že hrajeme jako tým a ne jako jednotlivci. Kluci musí pochopit, že je to kolektivní sport, který děláme pro žízeň a především dobrý pocit. Těším se, co nám předvedou posily Máca s Kabym. Nicméně spíš koukám do budoucna, na novou sezonu, která přinese doufám více změn, ale o tom třeba příště. Teď pevně věřím, že zvládneme jarní premiéru na hřišti beznadějně posledních Prackovic. Očekávám, že po jasné převaze dáme minimálně pět gólů a ideálně žádný neinkasujeme. Díky za přízeň a uvidíme se na hřišti."

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: fotbal

Návštěv: 56666
Dnes: 0
Online: 1

Aktualita

Po skvělém výkonu celého týmu zůstávají tři body doma!
Po skvělém výkonu celého týmu zůstávají tři body doma!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz